oktober 5, 2016

V Vojniku so praznovali

Sinoči so v Vojniku obeležili občinski praznik. Osrednjo slovesnost so posvetili 25-letnici samostojne Slovenije in letošnjim občinskim nagrajencem. Bilo jih je kar dvajset.

Za glasbeno kuliso so poskrbeli pevski zbori, ki delujejo v občini Vojnik. S slovenskimi pesmimi so požlahtnili rdečo nit letošnje prireditve, 25-letnico samostojne Slovenije.

Zlati grb Adolfu Jancu
Zlati Vojniški grb si je za dolgoletno in požrtvovalno delo na področju gasilstva prislužil nekdanji poveljnik PGD Vojnik Adolf Janc. Gasilec je že več kot 50 let in kot pravi, je z gasilstvom prežeta vsaka njegova celica. Dobitnika srebrnih grbov sta bila tokrat dva, prejela sta ga Košarkarski klub Vojnik in kulturnik Metod Pinter. Bronasti vojniški grbi so šli v roke treh nagrajencev. Razveselili so se jih kulturnica Ana Lipičnik, požrtvovalna prostovoljna gasilka Albina Ločnikar in Ivan Tratnik, za dolgoletno udejstvovanje na pevskem področju.

Priznanja občine
Priznanja občine je ob letošnjem občinskem prazniku prejelo deset posameznikov, ki so s svojim delom prispevali k razvoju kraja in dobrobiti soobčanov. Prejeli so jih Nada Kužner, Domen Jevšenak, Miroslav Špeglič, Bojan Pekošak, Peter Špegelj, Boltežar Orlčnik, Edvard Tratnik, Franc Lebič, Slavko Šopar in Sandi Petrej. Župan Branko Petre je s priznanji nagradil tudi letošnje zlate maturante in podelil posebno priznanje za dosežke na študijskem področju. Nekaj utrinkov s slovesnosti si oglejte v spodnji galeriji. (NS)

Galerija slik