avgust 5, 2020

Na plažah kot sardele, na dogodkih pa neživljenjski ukrepi

Delavci v kulturi opozarjajo na težek položaj zaradi pandemije covida-19. Ukrepi omejujejo njihovo delovanje in ogrožajo preživetje. Kritični do pravil in ukrepov pristojnih institucij so tudi v Žalcu, kjer je dogajanje pri fontani piv precej okrnjeno, tudi praznovanje svetovnega dneva piva bo v manjšem obsegu.

V Žalcu, kjer je letošnje dogajanje pri Fontani piv Zeleno zlato precej okrnjeno, so kritični do pravil in ukrepov pristojnih institucij pri organizaciji dogodkov. (Foto: FB Fontana piv Zeleno zlato)

Štrajhar kritičen do pravil NIJZ
V Žalcu so nameravali svetovni dan piva, ki ga od leta 2007 praznujemo vsak prvi petek v avgustu, obeležiti z več dogodki pri Fontani piv Zeleno zlato. Zdaj so sporočili, da so morali nekatere odpovedati, saj zanje niso pridobili pozitvnega mnenja Nacionalnega inštituta za javno zdravje. Direktor Zavoda za kulturo, šport in turizem Žalec Boštjan Štrajhar je pri kritiki oster:

„Zagotovo stvari že jemljemo dovolj resno, naše higienske navade pa so v zadnjih petih mesecih postale drugačne, primernejše trenutni situaciji,“ pravi Štrajhar in dodaja:

"Uničen duh v zdravem telesu ne more preživeti"
Štrajhar je konkreten tudi pri napovedi dolgoročnih posledic, če se bo trenutna situacija v kulturi nadaljevala:

Ta konec tedna bodo v Žalcu vseeno pripravili nekaj dogodkov v sklopu praznovanja svetovnega dneva piva. Štrajhar napoveduje:

Program dogajanja pri Fontani piv Zeleno zlato v Žalcu preverite TUKAJ. (NS)