januar 23, 2019

V Žalcu optimistično v novo leto

Pošteno smo že zakorakali v novo leto. V številnih občinah so že opravili pregled opravljenega v letu, ki se je izteklo, tako se že pospešeno pripravljajo na uresničevanje novih projektov in naložb. Tudi v Žalcu je tako. Povzetek leta 2018 in načrte v 2019 je na tradicionalnem srečanju novinarjem predstavil župan Janko Kos.

V Žalcu se tudi letos nadejajo živahnega gospodarskega in turističnega utripa. (Foto: Občina Žalec)

V pričakovanju mednarodnega hmeljarskega kongresa
V Žalcu že zadnjih nekaj let po novem letu pripravijo tradicionalno srečanje z novinarji. Priložnost ob druženju in pogovoru izkoristijo tudi za oris leta, ki se je izteklo in predstavitev načrtov v letu, ki se je začelo. Med aktualnimi projekti oziroma projekti v teku, ki jih izvajajo bodisi zasebni investitorji ali občina, je župan Janko Kos tokrat izpostavil:



Kos upa, da bo gospodarski razvoj v občini še naprej ustvarjal tudi delovna mesta, zato skuša občina na tem področju storiti čim več. Verjame tudi, da bo nadaljnji razvoj občine še naprej generirala tudi Fontana piv Zeleno zlato:



Ta bo med 29. julijem in 2. avgustom prav v Žalcu. Udeležili se ga bodo pridelovalci hmelja iz dvajsetih držav z vseh kontinentov, trgovci s hmeljem, pivovarji in hmeljarski strokovnjaki. Sicer pa še pred tem Žalčane čaka veliko odprtje pivske fontane, ki bo 30. marca. Tudi četrta sezona bo postregla z novostmi in pestrim dogajanjem, ki pa ga za zdaj v Žalcu še skrivajo. (NS)