september 7, 2015

V Žalcu slovesno ob prazniku občine

Nedelja je v Žalcu minila v znamenju praznovanja občinskega praznika. Na prireditvi je župan Janko Kos podelil občinska priznanja ter slovesno odprl prenovljeno Osnovno šolo Petrovče.

Ob prazniku občine Žalec so letos podelili deset občinskih priznanj. (Foto: Veni Ferant)

Častni občan postal Janez Meglič
Žalski župan Janko Kos je ob letošnjem občinskem prazniku podelil deset priznanj. Najvišjega priznanja - naziva častni občan - se je letos razveselil Janez Meglič. Prislužil si ga je za dolgoletno prizadevno delo v vodstvu občine in v različnih društvih. Dobitniki grbov občine Žalec so letos štirje. Prejeli so jih podjetnik Matjaž Goršek za pomoč pri razvoju kraja in širše lokalne skupnosti, Viktorija Rehar za dolgoletno uspešno delo na področju zdravstva, Prostovoljno gasilsko društvo Dobriša vas ob 100-letnici delovanja ter Prostovoljno gasilsko društvo Dobriša vas-Petrovče ob 70-letnici delovanja. Plaket občine pa so se letos razveselili Tatjana Krajnc za dologletno delo v Društvu upokojencev Ponikva, Jože Stepišnik za prispevek k ohranjanju naravne in kulturne dediščine, Danica Vončina Veligošek za dolgoletno uspešno delo v Krajevni skupnosti Griže ter Društvi upokojencev Velika Pirešica-Galicija ter Šempeter v Savinjski dolini.

Ob prazniku zasijala prenovljena petrovška šola
Letošnjo občinsko prireditev je gostila prenovljena Osnovna šola Petrovče. V zadnjem letu je postala energetsko varčnejša, osveženi sta njena notranjost in oprema, olepšana je okolica. Žalska občina je za obnovo šole, ki jo letos obiskuje 479 učencev, namenila okoli 300 tisoč evrov. (NS)

Galerija slik