september 6, 2019

V Žalcu slovesno ob prazniku občine

Današnji 6. september je praznik občine Žalec. Z osrednjo slovesnostjo ga bodo počastili nocoj. Na njej se bodo z žalskimi grbi in plaketami poklonili najzaslužnejšim občanom, društvom in drugim organizacijam.

Utrinek z lanskega občinskega praznika v ŽAlcu, ki je bil v znamenju 150-letnice II. slovenskega tabora. Občina praznuje 6. septembra, ravno na dan, ko se je zgodil. (Foto: Radio Štajerski val)

Štirje grbi in tri plakete
Občina Žalec ima po besedah župana Janka Kosa veliko razlogov za praznovanje. Minulo leto ocenjuje kot zelo uspešno na vseh področjih, še zlasti pa na gospodarskem in turističnem. K razvoju in napredku občine, kot pravi Kos, veliko prispevajo številni posamezniki, podjetja, društva in druge organizacije, ki se jim vsako leto poklonijo z občinskimi priznanji, grbi in plaketami. Kdo jih bo prejel tokrat? Kos našteva:

Osrednja slovesnost ob občinskem prazniku bo nocoj ob 18. uri v Domu II. slovenskega tabora v Žalcu. Kulturni program bodo popestrili Stop - Slovenski tolkalni projekt, plesalca Hanna Rotar in Tilen Tržan ter vokalistka Ana Logar. Obiskovalce bo slovesno pozdravila tudi Godba Liboje. (NS)