avgust 26, 2019

V žalski občini dobili še tretjo lekarno

V občini Žalec so v začetku meseca dobili še eno, tretjo lekarno. Lekarnama v Petrovčah in pri žalskem zdravstvenem domu se je pridužila še lekarna v poslovnem objektu trgovine Tuš. Prinesla je dve novi zaposlitvi.

Lekarna v Tuševi stavbi je prve stranke sprejela že v začetku meseca, slovesno pa so jo odprli konec prejšnjega tedna. (Foto: Radio Štajerski val)

Na voljo tudi homeopatska zdravila
Nove prostore tretje poslovne enote Žalskih lekarn so v poslovni stavbi trgovine Tuš ob žalski obvoznici odprli minuli konec tedna. Lekarna je sicer uporabnikom na voljo že od začetka avgusta. Žalske lekarne so za naložbo in opremo odštele 195.000 evrov. Nova pridobitev je prinesla novi zaposlitvi, delo sta dobili magistra farmacije in farmacevtska tehnica. Ponudba je enaka kot v ostalih dveh enotah, s to razliko, da je tudi homeopatska lekarna in da je uporabnikom na voljo tudi strokovnjakinja za homeopatijo. Trenutno je v Žalskih lekarnah zaposlenih 15 strokovnih delavk, od tega 11 magistric farmacije in štiri farmacevtske tehnice. (NS)