maj 31, 2018

V žalskih volilnih okrajih po glasove 31 poslanskih kandidatov

4. in 5. volilni okraj 5. volilne enote obsegata občine Žalec, Polzela, Prebold, Braslovče, Tabor in Vransko. V obeh okrajih, Žalec 1 in Žalec 2, se za glasove 35.510 volivcev bori 31 kandidatov, od tega je približno tretjina žensk.

V obeh žalskih okrajih je 35.510 volivcev. Za njihove glasove se poteguje 11 kandidatk in 20 kandidatov za poslance. (Foto: Štajerski val)

V 4. volilnem okraju – Žalec 1, ki obsega večji del občine Žalec in občino Polzela, kandidati za poslance nagovarjajo nekaj manj kot 17.400 volivcev. Na listi SDS se za glasove poteguje Ljubo Žnidar, za DeSUS Zdenka Jan, na Listi Marjana Šarca kandidira Igor Žavbi, za NSi Borut Vaš, Helena Zajc za Dobro državo, Stanko Bevc za GAS in Viktor Mitov za SD. Na listi Piratske stranke kandidira Aleksandra Bersan, za SNS Suzana Rednak, za Zedinjeno Slovenijo Reneja Robič, za SLS Jože Krulec in za SMC Nejc Šporin. Franc Rančigaj je kandidat liste Kangler in Primc, in sicer v obeh žalskih okrajih, a se je, kot je znano, umaknila iz volilne tekme.

Manjši del občine Žalec, z občinami Prebold, Braslovče, Tabor in Vransko spada v 5. volilni okraj - Žalec 2. Za glasove nekaj več kot 18.100 volivcev se borijo: Marjan Golavšek za SDS, Marjan Vodeb za DeSUS, Nik Prebil na Listi Marjana Šarca, Aleksander Reberšek za NSi, Milena Tepić za Dobro državo, Albin Kač na listi GAS, Tanja Trobiš kandidira za SD, Marija Trbič za Piratsko stranko, Danijel Vombek za SNS, Nataša Gorjanc Zima za Zedinjeno Slovenijo, Janez Lencl za SLS in za SMC Mihaela Anclin.

Nekateri kandidati za poslance kandidirajo v obeh žalskih okrajih, in sicer Anja Vanesa Pečnak na listi Andreja Čuša in Zelenih Slovenije, Sebastjan Ašenberger za Levico, Jožef Romih za Socialistično partijo Slovenije, Igor Centrih za Gibanje Skupaj Naprej, Matjaž Fleisinger na Listi Bojana Požarja in Grega Končnik za Reset. (NS)

Povezani prispevki:
KOMU NAJVEČ GLASOV NA SLOVENJEBISTRIŠKEM?
KDO V TEKMI ZA POSLANSKE STOLČKE V CELJSKIH VOLILNIH OKRAJIH?
KOGA MIKA POSLANSKI STOLČEK NA KONJIŠKEM?
ZA KOGA BOSTE LAHKO VOLILI V ŠENTJURJU IN DOBJU?