november 30, 2017

V Zavod Pamina na duhovno potovanje

V današnjem tempu življenja je stres stalnica, z njim se srečujemo vsak dan. Vsakdo se kdaj sreča z občutkom izčrpanosti, tesnobe, preobremenjenosti, pomanjkanja časa zase, pritiska zahtev doma ali na delovnem mestu. Problem nastane, ko se stiske kopičijo, so premočne, preveč zgoščene ali predolgo trajajo.

Če potrebujete pomoč, nikar ne odlašajte! Življenje je lepo samo po sebi ... škoda bi ga bilo zamuditi. (Slika je simbolična.)

Duševne stiske so postale del vsakdana
Po eni od statistik je v Sloveniji obolevanje za duševnimi boleznimi trikrat pogostejše kot obolevanje za rakom in ravno tako pogosto kot obolevanje za boleznimi srca in ožilja. Pa vendar so duševne motnje marsikje še vedno tema, o kateri se v družbi »ne govori«. Če že, pa pogosto takrat, ko je (pre)pozno. Psihoterapija je, zelo preprosto povedano, zdravljenje s pogovorom. Gre za proces, v katerem spoznavamo svoj notranji svet in sami sebe. Zelo pomemben je seveda terapevt, ki je zares s pacientom ob poslušanju njegovih pripovedi doživljanja, razmišljanja in čutenja. Psihoterapija je namenjena vsem, ki želijo zmanjšati posledice neželenih vzorcev vedenja in čustvovanja, potrebujejo pomoč pri prebolevanju izgube, si želijo osebnostno rasti in predvsem bolj kakovostno živeti.

V Pamini pomagajo reševati stiske odraslih in otrok                                                                                                                          V kratki radijski predstavitvi smo na Štajerskem valu tokrat gostili mag. Nušo Kovačevič Tojnko, psihoterapevtko in direktorico Zavoda za psihoterapijo, izobraževanje in znanost Pamina Maribor. V njihovem zavodu deluje izkušen tim strokovnjakov: psihoterapevti, psihologi in socialni delavci. Ukvarjajo se tako s preventivnimi kot tudi s kurativnimi dejavnostmi na področju duševnega zdravja. Izvajajo delavnice, predavanja in treninge, kjer osveščajo ljudi o pomembnih temah, kot so čustvena pismenost za starše in otroke, pasti vzgoje, konflikti v partnerskih odnosih, težave v komunikaciji med ljudmi, spolnost, depresivnost, tesnoba, panični napadi, odvisnosti in drugo. Nudijo tako individualne obravnave, skupinske terapije, terapije za pare kot tudi obravnave za otroke in družine. 

Različne oblike pomoči
Zavod za psihoterapijo, izobraževanje in znanost Pamina Maribor je zasebna institucija, v sklopu katere izvajajo različne oblike psihoterapije in svetovanja, izobraževalne dejavnosti za otroke, mladostnike in odrasle ter dejavnosti za javne in zasebne institucije. Sodelovali so že z več kot 40 institucijami. Tim Psihoterapevtske ambulante Pamina prav tako pripravlja, izvaja in sodeluje v raziskovalnih projektih na državni in mednarodni ravni ter je učna baza za študente SFU Ljubljana in Oddelka za psihologijo v Mariboru. Prizadevajo si za razvoj znanstveno-raziskovalnega dela, predvsem v psihoterapiji in psihologiji, pa tudi na drugih področjih. V ta namen so ustanovili raziskovalno bazo podatkov, iz katere črpajo vire za znanstvena in strokovna dela. Več o Zavodu Pamina Maribor izveste TUKAJ

Ne odlašajte! Duševne stiske se ne bodo rešile same od sebe                                                                                                           » … bolje je prej priti po mnenje, če že ne v resno terapijo, pa se iz tega potem odločati, kot pa predolgo čakati. Škoda je zamuditi življenje … ker življenje je samo po sebi lepo; sploh pa, če ga znamo živeti znotraj samega sebe,« je poudarila Nuša Kovačevič Tojnko in povabila k razmisleku o našem osebnem duševnem zdravju. Če potrebujete pomoč ali veste, da ste pripravljeni na spremembo, potem nikar ne odlašajte. V posnetku pogovora spodaj boste izvedeli nekaj osnov in napotkov, za podrobnejše informacije pa pokličite Zavod Pamina. Z veseljem vam bodo pomagali najti pot na križiščih najvznemirljivejšega in tudi najiskrenejšega – duhovnega – potovanja.

PROMOCIJSKO BESEDILO 

Galerija slik