junij 2, 2018

V Zrečah ta vikend ropota

Ropotanje v starih Zrečah je prireditev, ki z raznovrstnim tridnevnim zabavno-glasbenim programom že vrsto let privablja različne generacije obiskovalcev. Organizatorske moči so tudi letos združili zreški godbeniki, občina in Lokalna turistična organizacija Rogla - Zreče.

Zreški godbeniki zagotavljajo, da bodo tudi letos poskrbeli za odlično vzdušje. V Zreče prihajajo tudi godbeniki iz Avstrije in Hrvaške. ( Foto: Občina Zreče)

Od kulinarike do rocka in narodnih viž
Prizorišče prireditve, letošnja je že enajsta, je pod velikim šotorom v starem delu mesta - Stara Zadruga. Tako tudi kakšna morebitna dežna kapljica ne bo skalila prijetnega vzdušja. V bližini je postavljen zabaviščni park, obiskovalci bodo lahko izkoristili možnost panoramske vožnje z vlakom, na Pohorski tržnici pa okušali dobrote lokalnih pridelovalcev hrane. Prav tako bodo ustvarjalne delavnice, rdeča nit tridnevnega druženja pa je tudi letos raznovrstna glasba. Ropotanje so sonoči odprli z velikim rock koncertom, sobota in nedelja pa bosta v znamenju narodno-zabavnih ansamblov, godb na pihala ter godalnih orkestrov, tudi iz sosednjih Avstrije in Hrvaške bodo prišli. Harmonikarji se bodo pomerili v tekmovanju za naziv Naj godec mesta Zreče 2018. Razloge za obisk je poslušalcem našega radia podrobneje predstavil predsednik Društva godbenikov Zreče Davorin Hartman, poklicala ga je Katja Žolgar, prisluhnite jima v spodnjem posnetku. (BF)

Datoteke

POVABILO NA ROPOTANJE