april 10, 2019

V Zrečah bodo zrasli trije bloki

V Zrečah se v naslednjih letih obetajo trije stanovanjski bloki. In s tem več kot 50 najemnih in lastniških stanovanj. Prvega bodo zreška občina, Stanovanjsko podjetje Slovenske Konjice in republiški Stanovanjski sklad začeli graditi še letos, vseljiv pa bo naslednje leto. In kdaj ostala dva?

Blokom v Zrečah se bodo v naslednjih letih pridružili še trije, prvi že naslednje leto. (Foto:Občina Zreče)

Nova stanovanja težko pričakovana
Občina Zreče ima zdaj v lasti okoli 100 stanovanj, ki jih oddaja v najem. Ker se povpraševanje po blokovskih stanovanjih tudi na širšem Zreškem povečuje, bodo stanovanja v treh novozgrajenih blokih še kako dobrodošla. Večina jih bo namenjena za oddajo v najem, nekaj pa za prodajo. Delovni stroji za gradnjo prvega bloka naj bi zabrneli čez nekaj mesecev, gradili ga bodo zreška občina, konjiško Stanovanjsko podjetje in republiški Stanovanjskih sklad. Stanovanja, teh bo v prvem bloku šest, si bodo investitorji razdelili. In sicer bodo 3 stanovanja v lasti Stanovanjskega sklada, lastnica dveh bo občina Zreče, eno pa bo pripadlo konjiškemu Stanovanjskemu podjetju. Dva bloka s po predvidoma 25 stanovanji pa naj bi v treh ali štirih letih zrasla ob Cesti na Roglo, napoveduje župan Boris Podvršnik:

Občina Zreče pa ne zagotavlja le blokovskih stanovanj. V krajevni skupnosti Dobrovlje na meji s konjiško občino je namreč komunalno uredila šest parcel za individualno gradnjo. Vse še čakajo na nove lastnike. (BF)