julij 9, 2015

V Zrečah imajo gasilski stolp

V Zrečah so zgradili gasilski stolp. Tako so tamkajšnji gasilci uresničili svojo večletno željo. Uradno odprtje bo na tradicionalni zreški gasilski noči.

Pri gradnji gasilskega stolpa so zreški gasilci veliko dela opravili sami.

Številni gasilci zavihali rokave
Stolp bo po besedah predsednik Prostovoljnega gasilskega društva Štefana Posiloviča izboljšal pogoje za njihovo usposabljanje. S pripravami so začeli pred tremi leti, gradili so ga zadnji dve. Lani so postavili nosilno konstrukcijo, letos so namestili varnostne ograje in streho: "Naložba je vredna 20 tisoč evrov, bi pa bila dražja, če ne bi gasilci veliko dela postorili sami. Opravili so več kot tisoč ur prostovoljnega dela," poudarja Posilovič.

Uspešni na gasilskih tekmovanjih
Zreški gasilci nizajo uspehe na gasilskih tekmovanjih. Letos državnih ni, sodelujejo pa na pokalnih tekmovanjih gasilske zveze. Članice in članice so zmagali že na treh pokalnih tekmah. Njihovim mladincem se je za las izmaknila uvrstitev na gasilsko olimpijado. Novozgrajeni gasilski stolp bodo uradno predali namenu v soboto, na Zreški gasilski noči z revijo narodnozabavnih ansamblov. Ta dan bo še tradicionalno gasilsko tekmovanje za prehodni pokal mesta Zreče. Na dogodek v spodnjem posnetku vabi predsednik Štefan Posilovič. (BF)

Galerija slik

Datoteke

ŠTEFAN POSILOVIČ VABI NA GASILSKO NOČ