april 13, 2016

V zreškem podjetju poleg blaga dobili drogo

V zreškem podjetju Swatycomet so med pošiljko naročenega blaga odkrili 100 kilogramov kokaina. V kontejnerju, ki so ga pripeljali iz Luke Koper, so odkrili pet potovalnih torb, napolnjenih z belim prahom v zavojčkih. Kot so sporočili celjski kriminalisti, podjetje ni povezano s tihotapljenjem prepovedanih drog.

Potovalne torbe s kokainom so tihotapci skrili v velike vreče z granulatom aluminijevega oksida. (Foto: PU Celje)

Droga prišla iz Brazilije
Drogo so v Swatycomeu našli v kontejnerju, ki so ga pripeljali iz Luke Koper. Pri količinskem prevzemu, kjer vzorčijo vsako pošiljko v tovarno pripeljanega korunda, so skladiščniki ugotovili, da gre za neobičajni dodatek v vrečah z brusnimi zrni. V njih je bilo pet potovalnih torb, napolnjenih z belim prahom v zavojčkih. Po odkritju so skladiščniki obvestili vodstvo podjetja in policijo. Kriminalisti so ugotovili, da je snov v zavojčkih prepovedana droga kokain. Po zbiranju informacij so ugotovili, da je podjetje v začetku leta preko nekega nemškega podjetja naročilo blago za proizvodnjo. Nemško podjetje pa ga je dobavilo preko brazilskega dobavitelja v kontejnerju namenjenemu v Luko Koper. Celjski kriminalisti pravijo, da osumljencev še nimajo, so pa potrdili, da podjetje in nihče od tam zaposlenih, ni povezan s tihotapljenjem droge. Preiskava se nadaljuje, vanjo pa so vključene tudi tuje obveščebvalne službe.

Cena kokaina višja od zlata
Vodja celjskih kriminalsitov Damijan Turk je povedal, da gre za največji zaseg droge na območju Policijske uprave Celje in za enega največjih zasegov pri nas. Cena kokaina na črnem trgu naj bi bila, po Turkovih besedah, višja od zlata. Tihotapci bi tako s količino najdene droge v zreškem podjetju zaslužili okoli štiri milijone evrov. Kriminalisti sumijo, da je bila droga namenjena na zahodni evropski trg, tihotapci pa naj bi izkoristili pošiljko in njeno pot, da bi droga prispela na cilj. Ugotovitvam celjskih kriminalistov prisluhnite na spodnji povezavi. (NS)

Galerija slik

Datoteke

DAMIJAN TURK O DROGI V SWATYCOMETU