oktober 26, 2018

Po nasvete za zdravje v center za krepitev zdravja

V Šentjurju je vrata včeraj odprl Center za krepitev zdravja, domovanje je našel na Mestnem trgu. Skupaj sta ga uredila Občina Šentjur in šentjurski zdravstveni dom, ki sta uspela na razpisu zdravstvenega ministrstva. V center želijo privabiti ljudi vseh generacij iz občin Šentjur in Dobje.

Gibanje je le ena od tematik, ki ji v Centru za krepitev zdravja posvečajo pozornost. Delavnice bodo še na najrazličnejše teme. (Foto: Štajerski val)

Strovnjaki izobražujejo in svetujejo
V Sloveniji je 25 centrov za krepitev zdravja. Njihov glavni namen je osveščanje in izobraževanje o pomenu zdravega načina življenja in skrbi za zdravje. Poudarjajo, da boljše zdravje namreč pomeni boljše življenje. V šentjurskem centru za krepitev zdravja, ki deluje v občinah Šentjur in Dobje, je trenutno zaposlenih osem strokovnjakov z različnih področij zdravstvene dejavnosti, pri čemer vodja centra Nuša Leskovar pravi:

 

Program temelji na delavnicah, predavanjih in izobraževanjih, pa tudi individualnih svetovanjih, pri čemer obljubljajo, da aktivnosti ne bodo le v Centru za krepitev zdravja, pač pa tudi na terenu, v vseh krajih občin Šentjur in Dobje:

 

Tako bodo pozornost med drugim posvečali zdravi prehrani, pomenu redne telesne aktivnosti, zdravem hujšanju, nevarnostim kajenja, tudi spopadanju s stresom.

Preventivni programi rešujejo življenja 
Predstavljali pa bodo tudi nacionalne preventivne programe Svit, Zora in Dora ter občane spodbujali, naj se odzovejo povabilom k sodelovanju. Na včerajšnjem odprtju Centra za krepitev zdravja so predstavili tudi novega ambasadorja programa Svit, zaobljubo je podpisal Alojz Antlej iz Dobja, ki mu je sodelovanje v programu Svit, s katerim odkrivajo predrakave in rakave spremembe na debelem črevesu in danki, rešilo življenje. Pred naš mikrofon ga je povabila Anja Deučman:



Galerija slik