junij 4, 2016

Neokrnjena narava Logarske doline vabi

Logarska dolina, kamor vas vabimo v namigu za izlet, je ena najlepših alpskih ledeniških dolin v Evropi. Kot del Solčavskega sta tu našla sožitje tradicija in narava. Med vikendi se iz Celja v Logarsko lahko odpravite z avtobusom.

Se odpravljate na izlet? Neokrnjena narava Logarske doline vabi

Privlačnost Logarske doline se kaže v prvobitnosti okolja ter v številnih naravnih zanimivostih, ki privabljajo ljubitelje narave. Svoj imidž gradi na sonaravnem razvoju ter na kakovostni turistični ponudbi. Zaradi svoje lege pa predstavlja tudi izhodiščno točko za številne atraktivne izlete v Savinjske Alpe. O tem, kaj pričaka obiskovalca, ko vstopi v to prelepo dolino, pa predsednik Krajinskega parka Logarska dolina Marko Lenarčič: »Ponuja mir. Osnovna ponudba je etnološka pot, ki je dolga 7 km. Na njej se spoznamo tako z naravnimi in kulturnimi znamenitostmi doline in življenjem tukaj nekoč.« 
Vse do septembra se iz Celja lahko med vikendi odpravite v Logarsko dolino tudi z avtobusom Izletnika Celje. Avtobus pelje dvakrat na dan, z odhodom iz Celja ob 07.10 in 13.10 ter povratkom iz Logarske doline ob 10.00 in 18.00. Ima pa tudi prikolico za kolesa, kar je še posebej praktično za rekreativne kolesarje, ki del poti želijo prekolesariti. Še več razlogov za obisk Logarske doline pa v spodnjem prispevku.

Galerija slik

Datoteke

Namig za izlet_Logarska dolina.mp3