februar 14, 2016

Valentinov meh z Mladimi korenjaki

Tretja februarska nedelja je na Štajerskem valu minila v znamenju najlepših ljubezenskih melodij in tudi v Nedeljskem mehu se prazniku ljubezni nismo mogli čisto izogniti. Kako tudi, ko pa smo gostili ansambel, ki združuje pet mladih glasbenikov, ki so tudi vsi zaljubljeni v svoje dame. Obiskali so nas Mladi korenjaki.

Robi Novak iz Mladih korenjakov razkriva, da mu je med februarskimi prazniki najljubše prav Valentinovo

Mlade korenjake smo že srečali na odru našega zadnjega Štajerskega valčka, v studiu pa so bili tokrat z nami prvič; v imenu vseh je z Andrejo poklepetal harmonikar Robi NovakAnsambel Mladi Korenjaki po svoji glasbeni poti stopa že od leta 2006, sestavlja pa ga petih fantov, ki so znani po igranju kvintetovske glasbe in tudi ubranem štiriglasnem petju. Sami zase pravijo, da so njihovi nastopi ravno pravšnja mešanica mladostniške razigranosti, zdravega humorja in ogromnih količin pozitivne energije ter dobre glasbe. Pri tej posebej pazijo na kakovostno izvedbo, pa tudi, da v svoj nastop vpletejo pravo kombinacijo starega in novega, preteklosti in sedanjosti, zapeljivih nežnih melodij in divjih plesnih ritmov.

Ansambel sestavljajo Blaž Turinek (trobenta in bobni), Robi Novak (harmonika), Tilen Kočevar (bariton), Jaka Napotnik (jazz kitara) in Dejan Bevc, ki igra klarinet in poje vokal, seveda pa mu pri petju pomagajo tudi drugi člani ansambla. Mladi korenjaki so precej poznani v tujini (povejmo, da so zelo ponosni na prejeto nagrado za najbolj obetaven ansambel v Evropi, izdali so tudi zgoščenko za nemški trg), lani pa so izdali svojo prvo domačo zgoščenko z naslovom Sprašujem se. Pogovoru in tudi vsem melodijam s tega glasbenega albuma lahko prisluhnete s klikom na dodan posnetek oddaje.  Želimo vam prijetno poslušanje!

Galerija slik

Datoteke

MLADI KORENJAKI 2 DEL

MLADI KORENJAKI 1 DEL