maj 13, 2015

Varno zavetje potrebujejo tudi moški invalidi

V Slovenskih Konjicah je pred petimi leti pod okriljem društva Vizija vrata odprla varna hiša za invalidke, žrtve nasilja v družini. Zdaj bi radi varno zavetje zagotovili tudi za moške invalide. Boste pomagali?

Levo predsednica društva Vizija Julijana Kralj, hvaležni bodo za vsak darovan evro

Potrebujejo 1.800 evrov
V Slovenskih Konjicah je Vizija - društvo gibalno oviranih invalidov Slovenije leta 2010 zagotovila prvo varno hišo za osebe z invalidnostjo v Sloveniji. Vanjo se lahko zatečejo invalidke, ki so v domačem okolje deležne bodisi psihičnega bodisi fizičnega nasilja. Po besedah predsednice društva Julijane Kralj pa zaznavajo potrebe po varnem zavetju tudi med moškimi invalidi. Gre predvsem za osebe z visoko stopnjo invalidnosti, ki so odvisni od pomoči drugih. Da jih bodo lahko sprejeli, morajo prostore v varni hiši prilagoditi invalidskim vozičkom za moške ter namestiti leseno predelno steno. Po besedah Kraljeve so poiskali najenostavnejšo in najcenejšo rešitev. Da jo bodo lahko uresničili, potrebujejo 1.800 evrov. Društvo denarja nima, zato so se s prošnjami za donacijo obrnili na lokalna podjetja, za vsak darovan evro pa bodo hvaležni tudi s strani občanov. Če ste pripravljeni pomagati, lahko svoj prispevek nakažete na račun, odprt pri konjiški enoti Banke Celje:
TRR: SI56 0600 0092 1236 168
Prejemnik: Društvo Vizija, Slomškova 3c, 3210 Slovenske Konjice
Koda namena: OTHR
Namen plačila: donacija za predelno steno
Predsednica Vizije Julijana Kralj se vsem, ki se boste odzvali, že vnaprej zahvaljuje, v spodnjem posnetku pa podrobneje pojasnjuje razloge za naložbo.(BF)

Datoteke

JULIJANA KRALJ O POTREBAH VARNE HIŠE