november 19, 2016

Večer s prijatelji nabit z energijo

Sinoči se je v nabito polni dvorani Podčetrtek odvrtel  že 32. Štajerski valček ali kot smo ga letos poimenovali Večer s prijatelji. Zabavno–glasbeni večer, ki ga vsako leto organizira Štajerski val, je tudi letos privabil številne obiskovalce od blizu in daleč, nastopili so sami odlični glasbeni gostje. Za povezovanje in zabavne vložke pa so poskrbeli radijci kar sami.

Radijski fantje so se prelevili v avtomehanike in zaplesali s posebno gostjo Zlato Martinc. #davorjevzlatigumb

Večer glasbe in smeha
Pred skoraj tisoč petsto obiskovalci so nastopili priljubljeni izvajalci narodno-zabavne in zabavne glasbe pri nas. Zbrane so letos zabavali ansambli Unikat, Gadi, Petka, Navihanke, Poskočni muzikanti, Alfi Nipič, Folklorna skupina Kozje, Tanja Žagar, Lun’ca, skupina M.J.A.V., Sekstakord, Donačka in Godba Liboje. Skozi večer pa so tudi letos krmarili voditelji radia Štajerski val, ki so poskrbeli tudi za humorne vložke in z njimi navdušili občinstvo v dvorani. Radijci Davor, Žiga in Martin so izkoristili tudi svoj »zlati gumb« in pripravili presenečenje  tako za občinstvo kot preostalo ekipo; na oder Večera s prijatelji so povabili Zlato Martinc, polfinalistko šova Slovenija ima talent, ki je zapela za vse avtomehanike in fante dobre volje. Naši fantje pa so seveda zaplesali z njo.

Premiera Kozjanskega zdravnika
Premierno smo v Podčetrtku predvajali tudi prvi del serije Kozjanski zdravnik, parodije na znano televizijsko nadaljevanko, naši radijci pa so pokazali izjemne igralske in produkcijske sposobnosti. Spletna premiera bo v ponedeljek, naše gledalce pa kmalu čakajo novi zapleti v ordinaciji in na terenu.

Večer s prijatelji spet naslednje leto
Nadaljuje pa se tudi zgodba Štajerskega valčka, ki so ga pred več kot dvema desetletjema začeli naši radijski kolegi. Z leti se je nadgrajeval in spreminjal, letos pa smo mu radijci dodali še podnaslov Večer s prijatelji. Ker to tudi je. Prav tako kot vsa naša srečevanja s poslušalci izven etra. Še se vidimo, predvsem pa se slišimo na 93,7 in 87,6 MHz. Nekaj vtisov s sinočnjega Večera s prijatelji pa v spodnjih posnetkih.   

Datoteke

Kateri ansambel je najbolj navdušil obiskovalce

Alfi Nipič

Ansambel Donačka

Ansambel Gadi

Ansambel Petka

Ansambel Sekstakord

Ansambel Unikat

Skupina MJAV

Poskočni muzikanti (1).mp3

Lunca.mp3

Skupina Navihanke

Tanja Žagar

Zlata Martinc

Obiskovalci o Štajerskem valčku