januar 15, 2017

Večerovi bralci izbrali bob leta

Sinoči so v Mariboru podelili že 18. bob leta. Bralci Večera so za najboljšo izjavo, ki so jo lani prebrali v časniku, izglasovali misel mariborskega zdravnika Husama Franja Najija.

"Sposobni ljudje ustvarjajo delovna mesta, nesposobni pa jih uničujejo." To so besede, ki so prepričale bralce. (Foto: Večer)

O begunski krizi in hkrati o marsičem drugem
"Sposobni ljudje ustvarjajo delovna mesta, nesposobni pa jih uničujejo." Tako je lani v času begunske krize v komentar za Večer zapisal zdravnik mlajše generacije in predstojnik kardiološkega oddelka UKC Maribor Husam Franjo Naji. Bob se je v času od nastanka zopet prilagodil aktualnim problemom. Ni bil izrečen v okviru krize, ki pesti slovensko zdravstvo, se pa, sploh v zadnjih mesecih, lahko nanaša tudi nanjo. Naji je, ko je zapisal zmagovalne besede, izhajal predvsem iz lastne družinske zgodbe – njegovi predniki in sedanji sorodniki so se namreč znašli v vrtincu begunstva.

»Vse, kar je po eni strani problem, je po drugi strani priložnost,« je po prireditvi razmišljal nagrajenec. Zmage ni pričakoval, saj se mu je njegova izjava zdela prekratka, imel je druge favorite. Še več pa v kratkem pogovoru s Husamom Franjem Najijem v spodnjem posnetku.

Bralce prepričala moč izjave
Za bob leta je glasovalo 24.031 bralcev. Zmagovalni bob jih je med še devetimi drugimi finalisti prejel 5371. Prireditev Boba leta je tudi to leto v mariborskem gledališču vodil Tadej Toš. Odgovorna urednica Večera Katja Šeruga je o najbolj prepoznavni Večerovi prireditvi dejala, da je tudi največja družabna prireditev v Mariboru. Izjava, pravi, je močna in generična ter je verjetno zato nagovorila ljudi. Njenemu premisleku o bobu leta 2016 pa prisluhnite v spodnjem posnetku. (TMG)

Datoteke

Pogovor s Husamom Franjem Najijem

Katja Šeruga o bobu leta 2016