oktober 6, 2016

Vedoželjni tudi v jeseni življenja

S predavanjem Saše Einsiedler se je začelo novo šolsko leto slušateljev Univerze za tretje življenjsko obdobje Šentjur. Starejši lahko v njej kakovostno preživljajo svoj prosti čas, se družijo na tečajih, predavanjih, ekskurzijah... 

Svoje znanje in življenjske izkušnje je na uvodnem srečanju delila Saša Einsiedler. Okoli sto slušateljem je sporočila: Imejte radi tudi sebe!

Rdeča nit četrtkova srečanja
Pod okriljem Ljudske univerze Šentjur že nekaj let deluje Univerza za tretje življenjsko obdobje, ki starejšim ponuja različne izobraževalne programe. Po besedah direktorice Alenke Testaniere so najbolj prepoznavni po četrtkovih srečanjih, namenjenim različnim tematskim delavnicam. Na današnjem uvodnem srečanju se jim je tako pridružila Saša Einsiedler s predavanjem Imejte radi tudi sebe. „Za predavanja je vseskozi veliko zanimanja, zato četrtkova srečanja ostajajo stalnica tudi v novi sezoni. Hkrati pa zbiramo prijave za nova brezplačna študijska krožka Pozabljena dediščina Kozjanskega in Fotografski krožek, ki ju izvajamo v manjših skupinah in po principu vsak uči vsakega. Kakšno mesto se bo morda še našlo v zelo uspešnih krožkih kot so Lušni orkester, računalniške urice, zbiramo še prijave za učenje italijanščine in francoščine,“ razlaga Alenka Testaniere in dodaja, da pripravljajo tudi številna druga predavanja, ki so za člane Univerze brezplačna ali po ugodnejših cenah. Zadnja leta opažajo porast slušateljev, v povprečju jih letno naštejejo 120, veseli bodo tudi novih. (SP)