april 20, 2019

Veste, kam sesti v kinu?

Zagotovo se je vsakomur že zgodilo, da je na blagajno kinematografa prišel prepozno in pristal v prvi vrsti. Kar je na marsikaterem dogodku prednost, pa je v kinu prej nevšečnost. Kje pa je v kinu najbolje sedeti?

Ko se boste naslednjič odpravili v kino, upoštevajte spodnje predloge. (Foto: Pexels)

V vsaki dvorani sta najboljši in najslabši sedež. Kje se skriva najboljše mesto za ogled filma na velikem platnu? Ne v priljubljeni zadnji vrsti. Najbolj boste lahko v filmu uživali, če boste sedeli čim bližje sredini dvorane. Na veliko platno od tam namreč gledamo naravnost in lažje ujamemo dogajanje na robu kadrov. V prvi vrsti je platno visoko nad nami, junaki pa nam hitro pobegnejo daleč na drugo stran velikega platna.

giphy

Še ena prednost sedežev na sredini dvorane je kakovost zvoka. Ozvočenje je v kino dvoranah namreč razporejeno po vsem prostoru. Na sredini dvorane naša ušesa najbolje prestrežejo glasove iz sistema ozvočenja, ki se tam najlepše zlijejo v celoto. Če sedimo preveč na robu, bodo torej zvoki s tiste strani glasnejši ali celo preglasni.

giphy

Seveda je veliko odvisno tudi od opreme v kinu. „Če kinematografi preredko menjujejo žarnice v projektorjih, je slika sčasoma vse temnejša. Kar lahko zelo močno vpliva na kakovost predvajanja,“ je za portal Popular Science povedal kinooperater Joe Muto. Za najboljšo filmsko izkušnjo torej vsekakor velja, da je sredina zlata. (TMG, vir: PopularScience)

giphy