februar 6, 2020

Veter odkrival strehe, podiral drevesa in poškodoval turistko

Močan veter je včeraj v večjem delu države povzročal precej težav. Odkrival je strehe in podiral drevesa. V Celju je prevrnil večji pano in poškodoval 22-letno nemško turistko.

Na območjih, ki so označena z zeleno, je močan veter včeraj povzročal težave. (Foto: Uprava za zaščito in reševanje)

Na terenu 62 gasilskih enot
Zaradi močnega vetra so bile po podatkih Uprave za zaščito in reševanje težave v 47 občinah. Veter je predvsem odkrival ostrešja objektov ter podiral drevesa in drogove telefonije in elektrodistribucije. Posledice so odpravljali gasilci 62 gasilskih enot. V našem delu države so morali posredovati v občinah Celje, Laško, Šmarje pri Jelšah, Rogaška Slatina, Kozje, Rogatec, Poljčane, Slovenske Konjice, Slovenska Bistrica, Oplotnica in Zreče.

Poškodoval jo je pano
V Celju je močan veter zahteval tudi poškodbo. »Prevrnil je večji pano pred pokrajinskim muzejem in poškodoval 22-letno nemško državljanko, ki si ga je ogledovala,« so to jutro sporočili iz Policijske uprave Celje.

Tudi težave na cestah
Veter je povzročal preglavice tudi v prometu. »Hud veter je včeraj neprijetnosti povzročal tudi v prometu. Na območju Vranskega je voznica trčila v drevo, ki ga je veter podrl na cesto, v Vojniku je v podrto drevo trčil voznik. V Velenju je večje drevo padlo na vozilo in ga poškodovalo. Podrta drevesa so ovirala promet tudi na Planini pri Sevnici ter na relaciji Zidani Most – Rimske Toplice, v Celju, v Radečah, Loki pri Žusmu, Velenju, Stranicah, v Vojniku, Šentjurju, Podvelki in drugod. V Rogaški Slatini je opeka, ki jo je veter odnesel s strehe, poškodovala osebno vozilo. V Celju je vozilo poškodovala večja veja, ki jo je veter odlomil,« še poroča celjska policijska uprava. (AD)