marec 30, 2016

Vikend čistilnih akcij

Začetek pomladi je čas za čistilne akcije – ne le doma, tudi v širši lokalni skupnosti. V številnih občinah k čiščenju vabijo tudi društva in občane. V Mestni občini Celja bo čistilna akcija ta petek in soboto.

V čistilnih akcijah vsako leto sodelujejo številni prostovoljci, z mladimi na čelu. (Foto: arhiv GCC)

Čistijo vse generacije
Petkova čistilna akcija v Celju ne bo prvoaprilska šala. Okoli 3.300 otrok iz vrtcev ter osnovnih in srednjih šol bo skupaj z vzgojitelji in učitelji že tradicionalno čistilo okolico šol in vrtcev, pešpoti, parke … V soboto bo akcija še po posameznih krajevnih skupnostih mestnih četrtih, ob Šmartinskem jezeru in na nabrežju Savinje. Čistili bodo zelenice, pešpoti, javne površine, površine ob lokalnih cestah in javnih poteh po naseljih, gozdove in okolico vode. Občina pričakuje, da bo sodelovalo okoli 500 prostovoljcev, začetek bo ob 9-ih, konec približno opoldne. Vse, ki bodo sodelovali, ob tem pozivajo, naj se primerno oblečejo in obujejo, roke naj si zaščitijo z rokavicami.

Akcije še v številnih občinah
Čistilne akcije, s katerimi vsako leto pripomorejo k bolj urejenemu bivalnemu okolju, osveščanju o pomenu varovanja narave ter k spodbujanju prostovokjstva, pripravljajo tudi v številnih drugih občinah. Prav tako ta petek in soboto bo na primer čistilna akcija v Slovenski Bistrici, v soboto bodo čistili v občinah Rogaška Slatina, Šmarje pri Jelšah, Podčetrtek, Kozje, Dobrna, Makole, Žalec, Štore in Vojnik. (AD)