september 12, 2018

Viktor Božak in Fredi Ferčec za župana Rogatca

V Rogatcu je znan drugi županski kandidat. Ponoči je na Facebooku kandidaturo napovedal Viktor Božak. V boju se pridružuje Frediju Ferčecu, ki je kandidaturo napovedal pred dnevi.

Viktor Božak in Fredi Ferčec (Foto: FB)

Obljublja svežino, kreativnost in podjetnost
Viktor Božak je član SDS, na junijskih državnozborskih volitvah se mu je za las izmuznil poslanski stolček. Zapisal je, da ga je h kandidaturi spodbudilo mnogo prijateljev, znancev in ostalih občanov ter dodal, da želi biti župan za vse občane in za vse generacije. „Želim nadaljevati delo dolgoletnega župana g. Mikoliča in k temu delu dodati svežino, kreativnost in podjetnost. Imam znanje, močno voljo in kompetence, ki sem jih skozi delovno kariero pridobil na različnih področjih. Prepričan sem, da lahko občino uspešno vodim v prihodnost in vsesplošni razvoj,“ je zapisal na Facebooku.

Fredi Ferčec predvsem za mlade
V Rogatcu je kandidaturo že napovedal tudi Fredi Ferčec, kandidat SD. Tudi on je napovedal nadaljevanje dobrih praks, ki so v občini že vzpostavljene, a hkrati tudi kaj spremeniti. „Mislim, da je treba predvsem več ponuditi mladim, ker se izseljujejo in iščejo izzive v drugih občinah. In to je nekakšna prioriteta – ponuditi mladim več kot do sedaj,“ je dejal za naš radio. Od obeh kandidatov je pričakovati, da bosta svojo kandidaturo javnosti še podrobneje predstavila. Aktualni župan Rogatca Martin Mikolič, ki je na čelu občine vse od njene ustanovitve, se medtem o vnovični kandidaturi še ni izrekel. (AD)