maj 7, 2017

Vino in čokolado okušalo rekordno število obiskovalcev

Že tretje leto zapored je Festival vina in čokolade v Podčetrtek privabil rekordno število obiskovalcev, ki so okušali dobrote več kot 60 slovenskih čokoladnic in vinskih kleti. Naziv naj vinska klet in naj čokoladnica so tokrat osvojili domačini.

Čokoladne dobrote odličnega videza in enkratnega okusa.

Na festivalu degustiralo več kot sedem tisoč obiskovalcev
Po besedah direktorja Turizma Podčetrtek Boštjana Misje so bili z letošnjo udeležbo več kot zadovoljni. »Prireditev je bila zelo uspešna. Ocenjujemo, da nas je obiskalo okoli sedem tisoč ljudi, kar je dva tisoč več kot lani. Ugotovili smo, da imamo v Podčetrtku premalo parkirišč za toliko obiskovalcev,« je povedal po koncu festivala in še dodal, da se bodo tudi prihodnje leto potrudili izpolniti pričakovanja tako obiskovalcev kot tudi razstavljavcev.

Najboljša čokoladnica in najboljše vino iz domačih krajev
Letos smo imeli radijci Štajerskega vala prav posebno nalogo, in sicer smo na naši stojnici zbirali najboljše med odličnimi. Najboljša čokoladnica je po izboru obiskovalcev postala Čokoladnica Olimje, najboljše vino pa je pridelala Domačija Štraus-Kramer. Slednja je prejela še naziv županovega vina, s katerim bo župan občine Podčetrtek Peter Misja na različnih priložnostih predstavljal domači kraj.

Dobrodelni tek, otroške delavnice in koncert Nine Pušlar
Poleg številnih dobrot je festival ponudil še ostalo pestro dogajanje. Številni obiskovalci so se tudi letos udeležili dobrodelnega teka »Prehodi kilometer v mojih čevljih,« kjer so zbrani denar namenili društvu Debra. Slaščičarske skrivnosti je z obiskovalci delil priznan kuhar Gorazd Potočnik, najmlajši pa so se preizkusili v slikanju s čokolado. Del festivalskega dogajanja je bila tudi vožnja z muzejskim vlakom in nastopi številnih glasbenikov, med katerimi je piko na i k festivalnemu dogajanju dodala Nina Pušlar s svojim koncertom.

Pred naš mikrofon smo ujeli tudi dobitnike naziva naj čokoladnica in naj vinska klet ter nekaj naključnih obiskovalcev. Kaj so nam povedali, prisluhnite v spodnjem posnetku, oglejte pa si tudi fotogalerijo. (PŽ)

Datoteke

Mateja Videtič iz Čokoladnice Olimje

Andrejka Štraus - Kramer iz naj vinske kleti

Obiskovalci o vtisih