julij 30, 2019

Vinski šampion je doma v Klokočovniku

Znani so rezultati slovenske vinske olimpijade, kot vinski strokovnjaki radi poimenujejo ocenjevanje Vino Slovenija v Gornji Radgoni. Na letošnjem, že 45., je naziv šampion osvojil tudi Chardonnay Prestige 2016, ki ga prideluje konjiški vinogradnik Jurij Brumec.

Klokočovniški šampion je skoraj tri leta zorel v lesenih sodih. (Foto: Radio Štajerski val)

Priznanje popolno presenečenje
Priznanja vinskega ocenjevanja Vino Slovenija so simbol in sinonim za objektivno izmerjeno odličnost. S strokovnostjo in mednarodno prepoznavnostjo vinskega ocenjevanja v Gornji Radgoni že 45 let raste tudi ugled slovenskih vinarjev in vinogradništva. Strokovne komisije so letos ocenile 678 vzorcev vin, ki jih je poslalo 209 vinarjev. Z nazivom Šampion 2019 se je med drugim okitil Chardonnay Prestige 2016 iz vinarstva Meum Winery iz Klokočovnika v Slovenskih Konjicah. Lastnik in vinogradnik Jurij Brumec, ki bdi nad kar 30.000 trsi, je na priznanje zelo ponosen, a ga, kot je dejal za naš radio, ni pričakoval:

Tovrstna priznanja imajo velik pomen predvsem za promocijo vina in njegovo prepoznavnost. Jurij Brumec, ki je za svoja vina prejel že kar nekaj odličij, zna to dobro vnovčiti. Vina Meum Winery so prisotna ne le na domačem, pač pa tudi tujem trgu. Vse bolj pa Brumec vinarstvo povezuje tudi z doživljajskim turizmom. Podrobneje mu, tudi o tem, prisluhnite v spodnjem posnetku. Z njim se je pogovarjala Nina Slak. (NS)



Iz Brumčevih vinogradov, v katerih raste 30.000 trsov, je čudovit razgled na Boč. (Foto: FB Meum Winery)