julij 17, 2020

Virus dokončno odnesel 53. MOS v Celju

Družba Celjski sejem je dokončno odpovedala letošnji 53. Mednarodni sejem obrti in podjetnosti. Trenutna epidemiološka situacija, kot pravijo, ne omogoča optimalnih ali varnih pogojev za izvedbo dogodka. V družbi sicer letos beležijo kar 80-odstotni upad prihodkov.

V družbi Celjski sejem so letos zaradi pandemije covida-19 uspeli izpeljati samo en sejemski dogodek, in sicer Agritech v januarju. (Foto: Radio Štajerski val)

Zmanjšali stroške in število zaposlenih
Pandemija covida-19 je družbi Celjski sejem zadala precejšnji udarec. Uspeli so izpeljati le en sejemski dogodek, sejem Agritech v januarju, zdaj je padla še dokončna odločitev, da tudi njihovega največjega sejma v septembru ne bo. Izvršni direktor Robert Otorepec je za naš radio dejal: 

Zmanjšati so morali tudi število zaposlenih:

Na celjskem sejmišču se sicer v teh izrednih časih skušajo prilagajati novi situaciji:

„Nekako si želimo in upamo, da bomo v letu 2021 lahko začeli normalno poslovati. Smo optimistični, saj sveta kar tako ne moremo ustaviti. Slej kot prej se bo našlo cepivo ali pa bo treba sprejeti, da je virus med nami in skušati čim bolj nemoteno živeti naprej. Če tega ne bomo dosegli, bodo posledice zaradi zaustavitve precejšnjega dela gospodarstva bistveno večje kot pa zaradi virusa,“ zaključi Otorepec. (NS)