januar 30, 2019

Višje cene šmarskega vrtca

Februar v Vrtec Šmarje pri Jelšah prinaša podražitev. Ekonomske cene programov bodo višje za okoli 10 odstotkov. Podražitev je posledica dviga plač. Nove cene sprejemajo ali pa jih še bodo tudi v številnih ostalih občinah.

Vrtec Šmarje skupaj s podružnicami obiskuje 450 otrok, 1. marca naj bi odprli še en nov oddelek. Na fotografiji je sicer najnovejša enota, Livada v Šmarju pri Jelšah. (Foto: Vrtec Šmarje)

Materialne stroške celo znižali
Zakonodaja je z novim letom prinesla višje plače zaposlenih v javnem sektorju. Ker prav stroški dela predstavljajo tudi do 85 odstotkov celotne cene programov vrtca, je treba cene dvigniti, sicer bi morala razliko v celoti kriti občina. Podražitvi so šmarski občinski svetniki na seji prejšnji teden dali zeleno luč. Ravnateljica vrtca Jelka Kitak pri tem pravi:



Nove cene programov so od sedanjih višje za okoli 10 odstotkov, kar pomeni:

 

Kot je znano, starši sicer plačujejo del celotne ekonomske cene, odvisno od razreda, v katerega sodijo glede na svoje prihodke. Ekonomske cene celodnevnih programov šmarskega vrtca od 1. februarja bodo sicer: 494 evrov za otroke med prvim in tretjim letom, po 411 evrov za otroke, stare 3 in 4 leta ter za tiste, ki obiskujejo kombinirani oddelek, ter 369 evrov za otroke med tretjim in šestim letom. (AD)