marec 28, 2019

Višje položnice za vrtec tudi v Žalcu

Z aprilom se zvišujejo cene programov predšolske vzgoje tudi v Vrtcih občine Žalec. Podražitev je, kot je znano, posledica dviga plač v javnem sektorju. Položnice bodo za starše odslej višje za približno osem odstotkov.

Pod okriljem JZ Vrtci občine Žalec deluje tudi vrtec v Šempetru, ki je pred nekaj leti dobil energetsko učinkovitejši plašč. (Foto: Občina Žalec)

Na mesec od 3 do 28 evrov več
Dvig cene v javnem zavodu Vrtci občine Žalec so na včerajšnji seji potrdili žalski svetniki. V minulih tednih je do podražitve, ki je posledica večjih stroškov dela, ki predstavljajo navečji delež cene predšolskih programov, prišlo že v številnih občinah. Na Žalskem bodo položnice s 1. aprilom višje za približno osem odstotkov. Največ staršev otrok, ki obiskujejo žalske vrtce, je v 5. plačnem razredu in plačuje 35 odstotkov ekonomske cene. Kaj to pomeni za njih? Ravnateljica Natalija Starič Žikič:

Podražitev je odvisna od plačnega razreda staršev. Za starše, katerih otroci so vključeni v program prvega starostnega obdobja, bodo položnice po novem višje od 3,65 do 28,13 evra. Starši otrok, ki obiskujejo program drugega starostnega obdobja, pa bodo odslej plačevali od 2,99 pa do dobrih 23 evrov več. Žalski vrtec sicer deluje na 12 krajevno oddaljenih lokacijah. 55 oddelkov v tem šolskem letu obiskuje 975 otrok, v zavodu pa je 158 zaposlenih. (NS)