december 14, 2018

Vitanjski župan odstavil direktorico občinske uprave

Novoizvoljeni vitanjski župan Slavko Vetrih je že v prvem tednu županovanja razrešil direktorico občinske uprave Barbaro Mikuš Marzidovšek. Da to namerava storiti, je za naš radio povedal takoj ob izvolitvi, ko je v drugem krogu prepričljivo premagal Mirka Polutnika.

Vroča predvolilna kampanja je v občini Vitanje prinesla novega župana Slavka Vetriha in odnesla direktorico občinske uprave Barbaro Mikuš Marzidovšek. (Foto: občina Vitanje)

Kaj pravi Vetrih, kaj Marzidovškova?
Barbara Mikuš Marzidovšek je na vitanjsko občinsko upravo prišla pred slabima dvema letoma, v času Polutnikovega županovanja. Novega župana Slavka Vetriha smo vprašali, zakaj jo je razrešil:

Za vršilko dolžnosti direktorice občinske uprave je imenoval Romano Holobar, dosedanjo višjo svetovalko za družbene dejavnosti in splošne zadeve. Občina bo razpis za direktorsko mesto objavila v kratkem. Odstavljena direktorica Barbara Mikuš Marzidovšek je za naš radio povedala, da je razrešitev pričakovala, saj je bila v predvolilni kamapanji lokalnih volitev deležna številnih kritik, ki so, kot pravi, temeljile na lažeh. "Utrujena sem od kopice laži, zato je odhod zame nekakšno olajšanje. Sicer spoštujem odločitev novega župana Slavka Vetriha, nikomur ničesar ne zamerim. V miru želim naprej," je poudarila in povedala še, da je bila z novim županom Vetrihom pripravljena sodelovati, to mu je tudi povedala. A se je pač odločil kot se je. Jo pa preseneča županova izjava, da naj bi si njen odhod želeli tudi ostali zaposleni na vitanjski občinski upravi, saj ni imela občutka, da je ne želijo v kolektivu. Sicer pa niti Vetrih niti Marzidovškova o konkretnih razlogih za njun razhod ne želita govoriti. (BF)