april 26, 2018

Vlaki varneje tudi med Poljčanami in Slovensko Bistrico

Prihodnje leto tak čas bodo vlaki vozili po posodobljenem odseku železniške proge Poljčane - Slovenska Bistrica. Tako bo zagotovljena večja varnost tako na železnici kot cestah, saj bodo v Poljčanah in Spodnji Brežnici cestni promet speljali po nadvozih. Gre za 52 milijonov vredne naložbe.

Tudi zastarela infrastruktura na železniški postaji v Poljčanah bo v naslednjih mesecih deležna temeljite prenove. (Foto:SŽ)

Z nadvozi do boljše prometne varnosti
Vozi me vlak v daljave..... Ja, poslej bo tudi pri nas vozil hitreje in varneje. Kot je znano, Slovenske železnice in država modernizirata železniško infrastrukturo na več koncih Slovenije, tudi nekaj več kot 3 kilometre dolg odsek med Slovensko Bistrico in Poljčanami. Dejan Jurkovič z Direkcije za infrastrukturo je pojasnil, da bodo na obeh postajah, tako v Slovenski Bistrici kot Poljčanah, ob tem zgradili še nove perone in izven-nivojske dostope za potnike. "Ukinili bomo nivojski prehod na postaji v Poljčanah in zgradili nov podvoz. Na poljčanski postaji prav tako načrtujemo nova parkirišča. Delovni stroji pa bodo brneli tudi v naselju Spodnja Brežnica, kjer bomo zgradili približno kilometer dolgo cesto s križiščem ter nadvoz čez glavno železniško progo," pojasnjuje Jurkovič. Tudi tamkajšnji nivojski prehod bodo ukinili in tako zagotovili večjo prometno varnost. Dela izvajajo SGP Pomgrad Murska Sobota, SŽ- Železniško gradbeno podjetje Ljubljana in Cestno podjetje Nova Gorica. Naštete pridobitev bodo skupaj stale skoraj 52 milijonov evrov. Glavnino denarja zagotavljata Direkcija za infrasturkturo in Slovenske železnice, približno 12 milijonov evrov pa Evropska unija. (BF)