december 22, 2018

Narodnozabavni ansambli - potegujte se za 10.000 evrov!

Narodnozabavni ansambli, pozor! Še do konca leta imate čas, da se prijavite na veliki glasbeni natečaj Volkswagen Špila. Tako se boste potegovali za 10.000 evrov in mentorstvo priznanih glasbenikov.

Natalija Verboten, Raay, Primož Grašič in Anže Zavrl so letos v praznični sezoni poleg glasbenih nastopov zelo zaposleni tudi s sodelovanjem v glasbenem natečaju Volkswagen Špila.

Za novince in že uveljavljene ansamble
Na natečaj Volkswagen Špila se lahko prijavite tako že uveljavljeni kot tudi še sveži narodnozabavni ansambli, ki bi radi pokazali svoje ideje, talent in kreativnost ter se zavihteli med najboljše na sceni. Prijavite se TUKAJ, prijavnici z osnovnimi podatki ansambla pa je potrebno dodati še svoj videospot ali posnetek igranja v živo. Prijave so odprte še do 31. decembra 2018!

Mentorstvo in denarna nagrada
O natečaju smo govorili z voditeljico tekmovalnih koncertov, Natalijo Verboten, ki sodelovanje v natečaju vidi kot odlično priložnost, da se ansambli predstavijo v medijih in širši javnosti ter s pomočjo priznanih glasbenikov prodrejo na slovensko narodnozabavno sceno. Glavni zmagovalec pa se bo razveselil tudi denarne nagrade 10.000 evrov. Mentorsko ekipo sestavljajo prepoznavni obrazi slovenske glasbene scene - eden najuspešnejših avtorjev pop glasbe Raay, harmonikar skupine Gadi Anže Zavrl in kitarska legenda Primož Grašič

Devet velikih finalistov
Izmed vseh prijavljenih bo komisija izbrala 30 polfinalistov, ki se bodo na treh koncertih – 7. 2. v Festivalni dvorani v Ljubljani ter 14. 2. in 21. 2. v Dvorani Union v Celju pomerili v živo. Žiranti bodo nato izbrali 9 finalistov. Ti bodo imeli tri mesece časa, da s pomočjo mentorjev ustvarijo in izvedejo novo avtorsko pesem ter jo v ljubljanski Festivalni dvorani predstavijo na velikem finalnem koncertu, ki ga bo povezovala Natalija Verboten. V posnetku prisluhnite, kaj je povedala o velikem natečaju Volkswagen špila za naš radio. (povzetek AK)

Datoteke

NATALIJA VERBOTEN JE O NATEČAJU WV ŠPILA POVEDALA: