september 13, 2019

V Podsredi to popoldne eko festival in Kuhinja na gradu

Na gradu Podsreda bo popoldne 7. Festival ekološke hrane in 1. MAB dan biosfernega območja Kozjansko in Obsotelje, ki ju bodo dopolnili s Kuhinjo na gradu. Predstavili se bodo razstavljavci in gostinci od blizu in daleč, pričakujejo tudi Adija Smolarja.

Na gradu Podsreda danes veliko dobre hrane, pijače in zabave. (Foto: Kozjanski park)

Premiera filma in odprtje razstave
V Kozjanskem parku že 7. leto pripravljajo Festival ekološke hrane na gradu Podsreda, v podporo sonaravni in okolju prijazni pridelavi hrane. "Letošnja novost je 1. MAB dan biosfernega območja Kozjansko in Obsotelje, na katerem bomo predstavili Biosferno območje Kozjansko in Obsotelje in premiero filma o pomenu Biosfernega območja Kozjansko in Obsotelje. Sledilo bo odprtje fotografske razstave Magična narava 2018, ki je nastala v okviru 2. mednarodnega fotografskega natečaja naravoslovne fotografije," razlaga Tatjana Zalokar iz Kozjanskega parka.

20 kmetovalcev, 9 gostincev in Adi Smolar
Festivalu v sodelovanju s Turizmom Podčetrtek letos dodajajo še obsežnejše in bolj pestro dogajanje s Kuhinjo na gradu. "Obiskovalci bodo lahko v prijetnem ambientu grajskega dvorišča uživali v vrhunski hrani in pijači ter kupovali ekološke izdelke ekoloških kmetij in tradicionalnih obrtnikov. Predstavilo se bo 20 ekoloških kmetij in 9 gostincev od blizu in daleč. Vse do poznih večernih ur bodo z domačo kapljico obiskovalce razvajali tudi lokalni vinarji, žganjarji in pivovarji," napoveduje Zalokarjeva, ki za piko na i obljublja še eno poslastico – zabavno-glasbeni nastop Adija Smolarja, pozno v večer bo za glasbene ritme skrbel DJ. (SP)