Vrhunska ocena za virštanjčana iz Hiše vin Emino

24.03.2016

Za Hišo vin Emino je bil letnik 2015 rekorden ne le po kakovosti temveč tudi po količini žlahntne kapljice. V njihove sode se je steklo skoraj 260 tisoč litrov vin.

V Hiši vin Emino so lani pridelali vrhunska vina. Prvič v zgodovini kleti se je njihovo najbolj prodajano vino, virštanjčan, uvrstilo v razred vrhunskih vin. Letos bodo zaradi izjemne kakovosti ponovno pripravili vina najprestižnejše linije Eminent, kjer bo novost modra frankinja, donegovana v lesenih barik sodih. 

Vina letnika 2015 izjemna
Hiša vin Emino v Imenem sodi med najbolj prepoznavne velike vinske kleti v vhodni Sloveniji. Vinogradi njihovih kooperantov na sončnih legah Virštanja in širšega šmarskega območja so omogočili izjemno trgatev letnika 2015, ki že daje vrhunske rezultate. Njihovo najbolj prodajano in najbolj priljubljeno vino virštanjčan je zaradi izjemne kakovosti dobilo oceno vrhunsko. Podelil mu jo je Kmetijski zavod Maribor kot pooblaščena neodvisna ocenjevalna organizacija. Vodja prodaje v Hiši vin Emino Matija Jagrič ob tem ne skriva zadovoljstva. „Virštanjčan je naš paradni konj pri belih vinih, in sicer je ta zvrst sestavljena iz laškega rizlinga, chardonaya, sauvignona, rumenega muškata in renskega rizlinga. Letošnji letnik je izredno dober in verjemem, da bodo kupci to prej kot slej zaznali," razlaga Jagrič in ob tem dodaja, da bo letnik 2015 zaradi izjemne kakovosti drugič v zgodovini kleti omogočil polnitev najprestižnejše linije vin Eminent, kjer bo novost modra frankinja, donegovana v lesenih barik sodih. Podrobneje o obeh vinskih mojstrovinah Hiše vin Emino lahko Jagriču prisluhnete na spodnjih povezavah. (SP)

Jagrič o novosti v liniji vin Eminent

Jagrič o značilnostih Virštanjčana
Štajerski val v sliki