junij 23, 2019

Vrt Ipavčeve hiše z novo podobo

Na prenovljenem vrtu Ipavčeve hiše Šentjurčani združujejo kulturo in turizem. Z novo pridobitvijo so povezali sosednja protokolarni objekt in glasbeno šolo. Na vrtu pa si obetajo preplet različnih kulturnih dogodkov.

Na občini obljubljajo, da so vrt opremili za najrazličnejše prireditve. (Foto: Štajerski val)

V Šentjurju so sinoči odprli prenovljen vrt Ipavčeve hiše v Zgornjem trgu. Dodali so mu paviljon in klopi, veliko je zelenja, lesena ograja pa bo služila kot kulisa za fotografiranje. Za prenovo so se na šentjurski občini odločil v lanskem Evropskem letu kulturne dediščine, ki je sovpadalo s 100-letnico smrti Benjamina in Gustava Ipavca. Župan Marko Diaci o novi pridobitvi razmišlja:

Protokolarni objekt, kjer so doslej že bili tudi večji dogodki, kot so poroke, bo na vrtu odslej lahko gostil tudi prireditve Šentjurskega poletja in druge kulturne dogodke. Dobrodošla pa je vsaka ideja in pobuda:

Prenova, ki naj ne bi bila zadnja v nizu vlaganj v kulturne stavbe, je stala 190.000 evrov, približno četrtino denarja je občina dobila na razpisu LAS Od Pohorja do Bohorja. Kakšen je prenovljen vrt, poglejte na spodnjih fotografijah. (TMG)

Galerija slik