avgust 13, 2019

Vrtec na Frankolovem do prihodnje jeseni?

Občina Vojnik zadnja leta intenzivno dela na projektu novega vrtca na Frankolovem. Težko pričakovano naložbo, bi po napovedih župana Branka Petreta radi začeli uresničevati v naslednjih mesecih, želijo, da bi vrtec prve otroke sprejel prihodnjo jesen.

Novi vrtec bo vojniška občina gradila ob frankolovski osnovni šoli. (Foto: Občina Vojnik)

Do zime pod streho?
Na Frankolovem si novega vrtca želijo že več let, saj se v obstoječem spopadajo z vedno večjo prostorsko stisko, prav tako želijo otrokom omogočiti boljše pogoje za predšolsko vzgojo. Vojniška občina je projekt novega vrtca začela že pred časom, pred nekaj meseci pa so se stvari vendarle začele premikati v pravo smer. In kako daleč so danes? Župan Branko Petre razlaga:

Računajo, da bi lahko čez zimo dela že opravljali v notranjosti objekta. Želijo si, da bi nov 4-oddelčni vrtec otroke lahko sprejel prihodnjo jesen. V kletnih prostorih novega vrtčevskega objekta, ki ga bodo gradili ob Osnovni šoli Antona Bezenška, bosta jedilnica in kuhinja, s katero bodo pokrili potrebe tako vrtca kot šole. Mansardo bodo uredili tako, da jo bodo v nadaljevanju uporabljali za različne namene. V kleti bo še nova kotlovnica, pri čemer Petre pravi:

Zelo zahtevno bo tudi urejanje okolice:

Celotna naložba v nov vrtec z opremo in kuhinjo ter ureditev okolice je ocenjena na okoli tri milijone evrov. (NS)