november 28, 2017

Vsak je lahko Božičkov pomočnik

Veseli december je pred vrati in vse že diši po praznikih. Za mnoge je to najlepši čas v letu, za številne starše pa čas skrbi, saj svojih otrok zaradi pomanjkanja denarja ne bodo mogli obdarovati. Pomagamo lahko prav vsi, in sicer tako, da v Božičkovi tovarni daril v celjskem Planetu Tuš postanemo Božičkov pomočnik.

Božičkovo tovarno daril najdete v zgornjem nadstropju celjskega Planeta Tuš. (Foto: Radio Štajerski val)

Obdariti želijo 700 otrok
Dobrodelno akcijo za otroke iz socialno šibkih družin iz celjske regije že tretje leto vodi Humanitarno društvo Enostavno pomagam. Prvi dve Božičkovi tovarni darili sta po besedah predsednika društva Milana Ninića presegli vsa pričakovanja: „Prvo leto smo želeli obdariti 100 otrok, na koncu smo jih 300. Drugo leto je bil cilj 500 otrok, tudi tega smo presegli.“ Letos so cilji v Božičkovi tovarni daril še višji. Praznike želijo polepšati kar 700 otrokom. To jim bo zagotovo uspelo, saj so samo prvi dan odprtja Božičkove tovarne že zavili 100 daril.

Z darilom do topline v srcu
Božičkovi pomočniki k sodelovanju vabijo vse, ki bi radi pomagali in najmlajšim za praznike narisali nasmeh na obraz. Ob tem si boste tudi sami nadeli naziv Božičkov pomočnik. Kako to storite? Oglasite se v Božičkovo tovarno daril in na smrečici izberite svoj okrasek, na katerem je napisano ime in starost otroka, ki ga želite obdariti. Vaše darilo mora vsebovati pet stvari: igračo, kos oblačila, nekaj sladkega, šolske potrebščine ali material za ustvarjanje, zadnjo stvar izberete po svoji želji in bo darilu dala vaš pečat. Vse skupaj nato prinesite v Božičkovo tovarno, kjer jih boste skupaj z Božičkovimi pomočnicami zavili in okrasili. Vsa darila bodo nato člani društva na predbožični večer osebno dostavili staršem otrok, ki jih bodo nato predali svojim otrokom. Vabljeni torej v Božičkovo tovarno daril v celjski Planet Tuš, kjer boste otrokom lahko polepšali praznike. Odprta je vsak dan do 24. decembra. Ob tem boste tudi sami dobili najlepše darilo. Toplino v srcu, ker ste za nekoga naredili nekaj lepega in dobrega. (NS)

Galerija slik