marec 7, 2019

Z akcijo „Srce za srce“ za ženske in otroke žrtve nasilja

V Društvu regionalna Varna hiša Celje so se odločili, da v mesecu marcu, ki je posvečen ženskam, izpostavijo perečo in pogosto zamolčano problematiko nasilja nad ženskami in otroki. Cel mesec osveščajo z dobrodelno akcijo „Srce za srce“. Kako lahko pomagate?

Varni hiši Celje lahko pomagate tudi vi, in sicer tako, da pošljete SMS z vsebino VARNA5 na številko 1919. Prispevali boste 5 evrov. (Fotografija je simbolična.)

Državnega in občinskega denarja vedno manj
Humanitarna akcija „Srce za srce“, ki poteka v mesecu marcu, je po besedah Suzi Kvas, predsednice Društva regionalna Varna Hiša Celje, namenjena opozarjanju na to, da je treba o nasilju spregovoriti na glas. „Kot družba moramo postaviti merila za ničelno toleranco do kakršnekoli oblike nasilja. Vsak, ki opazi, da nekdo doživlja nasilje, mora to prijaviti,“ pravi Kvasova in poziva:

Dobrodelna akcija „Srce za srce“ je torej namenjena zbiranju denarja za delovanje varne hiše ter pomoč in storitve, ki jih v njej nudijo žrtvam nasilja. Kvasova razlaga:

Pomagate lahko tudi vi. Pošljete lahko SMS z vsebino VARNA5 na številko 1919 in prispevate 5 evrov. V sklopu društva sicer v regiji delujejo tri varne hiše, v Celju, Velenju in Slovenj Gradcu, v njih je lahko nastanjenih do 14 žensk in 25 otrok, ki so žrtve nasilja. Njihove kapacitete so skoraj ves čas popolnoma zasedene. (NS)

Galerija slik