julij 16, 2017

Z lovom na razbojnika do znanja tujih jezikov

Nabiranje novih zanj in veščin je lahko nadvse zabavno. To vedo tisti otroci, ki si počitniške dni popestrijo z obiskom poletnih delavnic, šol ali taborov. Tudi v naših krajih se vrstijo - na Prevorju in na Rogli. In kaj ima pri tem razbojnik Guzaj?

Otroci lahko izbirajo med različnimi tabori.

Največ otrok izseljencev in zamejcev
Prva skupina otrok je tam na jezikovnem taboru že spoznavala podeželje in z igro dopolnjevala znanje angleščine, nemščine ali ruščine iz šolskih klopi, pridružili pa so se jim tudi vrstniki iz tujine, ki so se z njimi učili še slovenščine. Na Prevorje prihaja vse več otrok iz tujine, največ jih izhaja iz slovenskih izseljenskih in zamejskih družin, ki tudi na tak način slovenščino prenašajo na mlajše generacije. Letošnje leto, ko tabor vstopa v svoje drugo desetletje, so organizatorji prešteli 75 otrok, ki so razdeljeni v štiri tabore različnih tematik. Otroci pa so v skupine razvrščeni tudi glede na izbran jezik in svoje jezikovni predznanje.

Do znanja s preživljanjem časa v naravi
Na Prevorju želijo otrokom želijo z nešolskim načinom učenja približati jezik in jih spodbuditi k temu, da ga bolj samozavestno uporabljajo v sporazumevanju v različnih situacijah. Jezika se učijo s tematskimi delavnicami v naravi. Športni tabor tako dopolnijo s fotografiranjem in snemanjem filma. Preteklost pa na Prevorju spoznavajo preko legende o razbojniku Guzaju. Tabori bodo do konca tedna še na Prevorju, nato se selijo na Roglo, avgusta pa se zopet vračajo na Prevorje.(TMG)

Galerija slik