marec 4, 2019

Z marcem dražji slatinski vrtec

V Rogaški Slatini so s prvim marcem dvignili cene vrtca. Gre za približno 3-odstotno povišanje, odvisno od programa predšolske vzgoje. Preverili smo, za koliko bodo odslej višje položnice, ki jih plačujejo starši.

Starši, katerih otroci obiskujejo Vrtec Rogaška Slatina, bodo na mesec v povprečju plačevali od 3,6 do 4,2 evra več kot doslej. (Fotografija je simbolična.)

Podražile tudi sosednje občine
Za dvig cen programov predšolske vzgoje so se v Rogaški Slatini, podobno kot v ostalih občinah, odločili zaradi zadnjega povišanja plač v javnem sektorju. Med 70 in 83 odstotki ekonomske cene vrtca namreč predstavljajo plače oziroma stroški dela. Cene so z marcem višje za približno 3 odstotke, odvisno od programa predšolske vzgoje. In koliko več bodo po novem na mesec plačevali starši? Polonca Golob Kovačič iz slatinske občine pravi:

Sicer pa slatinska občina krije približno 70 odstotkov polne cene vrtca, starši pa v povprečju okoli 30 odstotkov. Občina Rogaška Slatina ni edina, ki je v začetku letošnjega leta že zvišala cene, že pred njo so to storile na primer občine Dobje, Šmarje pri Jelšah in Šentjur, podražitev napovedujejo tudi v številnih ostalih vrtcih. (NS)