januar 20, 2020

Z marcem plačljivo parkirišče v Arnovskem gozdu

Številni vozniki, ki se na delo vozijo v oddaljene kraje, so v preteklosti vozila parkirali na neurejenem parkirišču v Arnovskem gozdu, ob avtocestnem izvozu v Arji vasi. Občina je zdaj zgradila novega. Preverili smo, kdaj ga bo odprla uradno in koliko bo stala parkirnina.

Novo parkirišče, ki bo s. 1. marcem plačljivo, je občina uredila med Kovinarstvom Bučar in Lidlovim poslovno-logističnim centrom. (Foto: Radio Štajerski val)

Občina Žalec je ob začetku gradnje Lidlovega poslovno-logističnega centra parkirišče v Arnovskem gozdu zaprla. Na novem, ki ga je uredila med Kovinarstvom Bučar in Lidlovo halo, je prostora za okoli 90 vozil. Za parkiranje bo občina zaračunavala parkirnino. Žalski župan Janko Kos razlaga:



Na novem parkirišču je prostora za 96 vozil. 

Za 24 ur parkiranja na novem parkirišču boste odšteli 3 evre. Je pa parkirišče že zdaj zelo polno, pravi Kos. Občina je sicer parkirišče uredila sama. Občine, iz katerih prihajajo vozniki, ki so v Arnovskem gozdu doslej puščali vozila in se na delo odpravili v druge kraje, interesa za sofinanciranje gradnje niso pokazale. Gradnja parkirišča je sicer stala dobrih 230.000 evrov. (NS)