julij 11, 2015

„Z naravo k boljšemu človeku“

Takšno je geslo letošnjega tabora zreških tabornikov, ki zaključujejo enotedensko bivanje na Gorenju. Najmlajši ima štiri leta, najstarejši šestinpetdeset. Nocojšnji zaključni večer enotedenskega druženja bo mineval ob tabornem ognju. 

Zreški taborniki poudarjajo, da je narava najboljši učitelj

Ko narava nadomesti posedanje pred računalnikom
Na poletnem taboru, že osemintridesetem zapovrstjo, je zbranih 61 tabornic in tabornikov različnih generacij, vse pa druži spoštljiv odnos do narave. Učijo se najrazličnejših veščin, nekaj časa ostane tudi za zabavo, pravi starešina Sašo Laznik:Dan vedno začnemo z jutranjo telovadbo. Sledijo delavnice, ki smo jih poimenovali gozdna šola. Taborniki so izdelali takoimenovane vodove kotičke, v katerih se radi zadržujejo, izdelujejo najrazličnejše taborniške pripomočke,“ navaja Sašo in dodaja, da so doživetja v naravi dandanes, ko mladi veliko časa preživijo pred računalnikom, toliko bolj dobrodošla.

Ob tabornem ognju
Enotedensko druženje bodo nocoj zaključili ob tabrnem ognju. Medse so povabili starše in prijatelje. Pripravili jim bodo večerjo in poskrbeli za prijetno druženje ob kresu. Napovedujejo zanimiv kulturni program. Podrobnosti ne želijo razkriti, saj jih hranijo kot presenečenje. Razšli pa se bodo z obljubo, da se prihodnje leto v prijetnem okolju prostranih planjav in pohorskih gozdov znova snidejo. (BF)

 

Galerija slik