Do Rogatca dodatni vlaki

14.12.2015

Na izlet v Rogatec se lahko ob sobotah popeljete z vlakom.

Novi vozni red Slovenskih železnic je prinesel nekaj novosti tudi za potnike, ki potujejo v Rogatec. Za turistični razvoj kraja bo nadvse dobrodošla dodatna sobotna povezava z Ljubljano, izboljšala se je tudi vsakodnevna povezava z Zagrebom.

Iz Ljubljane turistični vlak ob sobotah
Na Slovenskih železnicah so vozni red, ki je začel veljati 13. decembra, v sodelovanju z rogaško občino kolikor je bilo mogoče prilagodili željam potnikov. Rogaški župan Martin Mikolič je zlasti vesel boljših notranjih povezav ob sobotah. Kot pravi, je za nadaljnji turistični razvoj kraja nadvse pomembno, da bodo vlaki iz Celja ob sobotah podaljšali vožnjo do Rogatca, in sicer prihodnje štiri sobote in znova med majem in septembrom. Odvečna prestopanja v precej oddaljenem Podčetrtku so preteklost, zato upa, da se bo to odrazilo tudi na porastu potnikov. Predvsem tistih, ki se bodo ob koncih tedna popeljali na ogled turističnih znamenitosti Rogatca.

Trije vlaki na dan do Zagreba
So pa na občini zadovoljni, da so na Slovenskih železnicah uresničili tudi njihova prizadevanja za boljšo povezavo z Zagrebom. V maloobmejnem prometu s Hrvaško so namreč Slovenske železnice upoštevale želje in potrebe lokalnega prebivalstva. Po novem tako trije vlaki na dan vozijo iz Celja prek Rogaške Slatine in Rogatca do Džurmanca in naprej do Zaboka in Zagreba. To je znatno povečalo izbiro tako za vsakodnevne potnike na omenjenih relacijah kot tudi za obiskovalce Rogaške Slatine in bližnjih turističnih krajev. (SP)
Štajerski val v sliki