oktober 1, 2018

V Kozjem telovadba za vse

Občine Kozje, Rogatec in Šmarje pri Jelšah svoje občane spodbujajo k bolj aktivnemu načinu življenja. V Kozjem so tako odprli dve igrišči, senzorični park in uredili pešpot.

Kozjani bodo z aktivnim prostim časom krepili medgeneracijsko druženje. (Foto: Štajerski val)

Z aktivnostmi do druženja
V Kozjem za medgeneracijsko povezovanje in druženje skrbijo s pripomočki za aktivnosti na prostem. Uredili so namreč igrišče za ulično vadbo in fitnes na prostem. Pri tem so upoštevali tudi potrebe starejših in drugih ranljivih skupin, ki se bodo tako pri telovadbi na prostem lažje pridružile drugim soobčanom. Najmlajši pa se v Kozjem najbolj veselijo senzoričnega parka. Katere čute bodo v njem zbudili, našteva županja Kozjega Milenca Krajnc.

Županja poudarja, da so vse novosti namenjene različnim generacijam.

Tako domačini kot gostje od drugod pa se bodo lahko sprehodili po urejeni pešpoti na grad Kozje, ki so jo dopolnili tudi z informacijskimi tablami o zgodovini gradu ter o rastlinah, ki rastejo ob poti.

Sodelovali s sosednjimi občinami
Občina je pri projektu sodelovala s Turističnim društvom Kozje ter podjetjem Prenočišča Zeleni gaj. Naložbe so sicer del širšega projekta z občinama Šmarje pri Jelšah in Rogatec. Tudi tam so občanom z napravami za telovadbo na prostem ponudili nove možnosti za bolj aktivno in zdravo življenje. Pridobitve v vseh občinah skupaj so stale okoli 140 tisoč evrov, občinam s partnerji sta pri uresničitvi pomagali tudi država in Evropska unija. (TMG)

Galerija slik