junij 8, 2017

Za boljše šentjurske ceste

Občina Šentjur bo jutri odprla obnovljena cestna odseka na Prevorju. Skupaj s krajevnimi skupnostmi in občani ureja še več cest, prav tako se obeta nekaj pomembnih izboljšav na državni infrastrukuri, ki je pod okriljem Direkcije za infrastrukturo.

V občini Šentjur so številne ceste potrebne obnove. Med Planino in Sevnico je odsek celo še brez asfalta. Država naj bi jo vendarle kmalu uredila.

Stroji brnijo v več delih občine
Jutri bodo slovesno odprli modernizirana odseka med Straško Gorco in Prevorsko vasjo ter med Dobjim in Straško Gorco. Že v začetku tedna je župan Marko Diaci podpisal pogodbo za obnovo cest v Šentjurju, v Ulici II. bataljona in Na Brdo. Oba projekta skupaj bosta stala dobrih 320 tisoč evrov, končali naj bi ju novembra. Šentjurčani so pred kratkim obnovili tudi cestna odseka Spodnje Jelce–Presečno ter Stara žaga–Pavlič, zaključuje se obnova ceste na Kalobju, v Šentjurju gradijo pešpot in kolesarsko stezo ob Pešnici. V vseh 13 krajevnih skupnosti bodo v prihodnjih mesecih tudi asfaltirali več cest, pri financiranju bo krajevnim skupnostim in krajanom na pomoč priskočila občina.

Varneje tudi po državnih cestah
Na šentjurskem se obeta še nekaj izboljšav na državnih cestah, financirala jih bo država. „Za obnovo odseka Loke–Ledinščica naj bi že bil izbran izvajalec del, prav tako je v teku razpis za prenovo ceste Planina–Sevnica. Po dolgotrajnih usklajevanjih dobro kaže tudi projektu obnove mostu čez Voglajno »pri Zikošek«, obnovljen naj bi tudi bil most čez Pešnico v Dolah,“ so sporočili iz občine. Prav tako naj bi po številnih nesoglasjih in usklajevanjih le uredili dodaten prehod za pešce na zelo obremenjeni cesti pri Šolskem centru Šentjur. Kako pa kaže daleč največjemu in težko pričakovanemu cestnemu projektu, navezovalni cesti Dramlje–Šentjur, smo že pisali, preberite TUKAJ. (AD)