december 29, 2016

Za boljši jutri v Šentjurju in Žalcu

Celjska območna enota Zavarovalnice Triglav ni kupovala novoletnih poslovnih daril, pač pa je denar raje namenila za akcijo Za boljši jutri. Sofinancirala je nakup prikazovalnikov hitrosti v občinah Šentjur in Žalec. Tako bo prispevala k izboljšanju varnosti predvsem ob šolskih poteh.

Predaja 4 tisoč evrov v občini Žalec. (Foto: Zavarovalnica Triglav)

Dva na Žalskem, eden na Šentjurskem
Akcija Za boljši jutri ni novost, saj jo Zavarovalnica Triglav pripravlja že tretje leto. Z njo podpira različne projekte v vsej državi. Celjska območna enota je pomagala občinama Šentjur in Žalec kupiti tri prikazovalnike hitrosti. »Poslanstvo Zavarovalnice Triglav je ustvarjanje varnejše prihodnosti. Prepričani smo, da je v Podvinu pri Žalcu, na Cesti na Žago v Šempetru ter v Gorici pri Slivnici potrebno umiriti promet, da bi zaščitili otroke in ostale udeležence v prometu. Zato smo podprli postavitev prikazovalnikov hitrosti v okolju, v katerem tudi poslujemo,« je na torkovi simbolični slovesnosti ob predaji denarja povedal direktor Območne enote Celje Aleksander Troha.

Za boljšo varnost predvsem ob šolah
»S prikazovalnikoma hitrosti želimo umiriti promet na šolskih poteh. Ker želimo povečati vsesplošno prometno varnost v naši občini z 22.000 prebivalci, smo se odločili za premična prikazovalnika, ki ju bomo po potrebi lahko nameščali po različnih lokacijah, kjer bomo zaznali največja tveganja,« je dejal župan občine Žalec Janko Kos. Šentjurski župan Marko Diaci pa: »Prikazovalniki hitrosti so eden od načinov, kako v prometni naglici opozoriti voznike na njihovo prehitro vožnjo, s katero v naseljih in na šolskih poteh lahko ustvarijo zelo nevarne prometne situacije. Veseli in hvaležni smo, da bomo s pomočjo Zavarovalnice Triglav izboljšali prometno varnost tudi v Gorici pri Slivnici in okolici, kjer skupno živi približno 1.900 prebivalcev“.

Več kot 70 projektov
Z akcijo Za boljši jutri je Zavarovalnica Triglav doslej podprla več kot 50 preventivnih projektov po vsej Sloveniji, letos jih bo še okoli 20. Z njimi je pomagala gasilcem pri nakupu opreme, sofinancirala je nakup defibrilatorjev in EKG-monitorjev ter podprla še druge projekte na področju zdravstva in prometne varnosti. (AD)

Galerija slik