december 23, 2018

Za kazen - Bambi

Kazen mora biti vzgojna, pravijo. Ameriški sodnik je divjemu lovcu na vest potrkal tako, da mu je odredil več ogledov Disneyjevega risanega filma Bambi.

Bambi velja za enega bolj ganljivih Disneyjevih filmov. (foto: YouTube)

V ameriški zvezni državi Missouri si je eden od sodnikov pri deljenju kazni pustil nekaj sodniške - ali pa umetniške - svobode. Divjemu lovcu Davidu Berryju mlajšemu je poleg zaporne kazni naložil ogled Disneyjeve risanke Bambi.

Berry je bil vpleten v večletni krivolov. Njegov tožilec pravi, da je obtoženi divjad ubijal nelegalno, ponoči in le za trofeje - po lovu je pobral glave svojega plena, njihova trupla pa puščal v gozdu. Po devetmesečni preiskavi so skupaj z njim areitrali še njegovega brata, očeta in strica. Družina ima namreč že večletno zgodovino nezakonitega lova in ribolova. Tako so člani družine ubili več sto živali.

Morda bo Berryju dala misliti prav Disneyjeva risanka (foto: AllThatIsInteresting)

Berry je sicer dobil leto dni zaporne kazni po tem, ko je svojo krivdo priznal. Sodnik pa je odločil, da mora v zaporu vsaj enkrat mesečno pogledati Disneyjevo risanko Bambi. V njej namreč glavni junak, še kot jelenji mladiček, prav zaradi brezglavega lova izgubi svojo mamo. Trenutek, ko lovci ubijejo Bambijevo mamo, še danes velja za enega bolj žalostnih in ganljivih filmskih prizorov. Risanko so v Disneyju ustvarili že leta 1942. (TMG, vir: AllThatIsInteresting)