maj 28, 2018

Za koga boste lahko volili v Šentjurju in Dobju?

V nedeljo, 3. junija, bodo predčasne državnozborske volitve. Na njih se za glasove bori 25 strank in list, poslanske stolčke pa si želi 1.631 kandidatov. Preverjamo, za koga boste lahko glasovali na Šentjurskem ...

Tokrat naštevamo kandidate na Šentjurskem, v prihodnjih dneh preverimo še, kdo se za poslanske stolčke bori v ostalih volilnih okrajih v občinah na našem območju. (Foto: Štajerski val)

1. volilni okraj 5. volilne enote obsega občini Šentjur in Dobje. Na volilnem lističu bo 22 strank in list ter ob njih 22 imen, pri čemer jih navajamo po vrstnem redu, ki ga je določil žreb in po katerem bodo tudi našteti na glasovnicah. Za nov poslanski mandat se poteguje Jelka Godec iz SDS, za Desus kandidira šentjurski podžupan Robert Polnar, kandidatka Andreja Čuša in Zelenih Slovenije je šentjurska knjižničarka Mira Jazbec. Na Listi Marjana Šarca je kandidatka z drugega konca Slovenije, Urška Kabaj Pleterski, za NSi pa Šentjurčanka Nina Drame. Anže Razboršek iz Laškega je kandidat Levice, Šentjurčan Dušan Škoberne pa bo iskal glasove volivcev na listi Dobre države. Za Gas – Gospodarsko aktivno stranko na Šentjurskem kandidira Velenjčanka Manja Kamšak, za listo Kangler & Primc, Združena desnica, ki je sicer odstopila od predvolilnega boja, pa Celjanka Marija Gračnar. V SD stavijo na nekdanjega ravnatelja OŠ Dobje mag. Vincenca Freceta, v Socialistični partiji Slovenije na Velenjčana Rajka Gajiča, v Piratski stranki pa na Ljubljančana Gorazda Knifica. Tudi SNS nima kandidatke iz Šentjurja ali Dobja, pač pa Lidijo Ivanuša s Polzele. Domačinka Monika Jelen je kandidatka Gibanja Skupaj Naprej ter domačin Roman Zalokar kandidat Gibanja zedinjena Slovenija. Ob Listi novinarja Bojana Požarja bo na volilnem lističu ime Ljubljančana Janeza Hrovata, na listi SLS pa se za glasove poteguje predsednica občinskega odbora stranke Mihaela Rožej. Še ena aktualna poslanka se bori za nov mandat – Anita Koleša za stranko SMC. Med zadnjimi štirimi strankami in listami ni občanov Šentjurja in Dobja – za listo Reset kandidira Katja Kreslin, za Solidarnost Bojan Butolen, za listo Za zdravo družbo Aja Rotovnik in za stranko Alenke Bratušek Silvester Smolej. (AD)