Za lep venček mora biti krof ravno prav vzhajan

24.02.2020

Ob predpustni drugi jutranji kavi smo spregovorili o krofih, posladkali pa smo se s flancati, ki so v pustnem času prav tako na marsikateri mizi.

Ni pusta brez krofov. Kako narediti najboljše? Ravno prav zapečene, z ravno prav marmelade ter z lepim venčkom? Katja in Davor sta to preverila ob tokratni drugi jutranji kavi, v studio sta povabila Cvetko Koražija, ki je ob tokratnem pustu spekla že okoli 300 krofov.

Cvetka Koražija je predsednica Društva Gaja iz Rogaške Slatine, društva za ohranjanje slovenskih narodnih jedi in običajev. Koliko krofov vse članice društva spečejo na leto, nihče ne šteje, tudi koliko krofov je Cvetka že spekla v svojem življenju, je težko prešteti. Jih je pa samo letos naštela že okoli 300. Pravi naslov torej, da je Katji in Davorju podala nekaj nasvetov, kako se doma lotiti peke te nepogrešljive pustne dobrote. Če vam nikoli ne uspe zares lep venček, prisluhnite pogovoru v spodnjem posnetku in današnja ali jutrišnja peka krofov bo gotovo uspela.




Štajerski val v sliki