februar 16, 2017

Za prijetnejše sprehode in kolesarjenje ob Pešnici

Šentjurčani se boste ob Pešnici kmalu lahko sprehajali po novi pešpoti. Občina in Mestna skupnost bosta pot precej razširila in tako uredila tudi kolesarsko stezo. Izvajalca del še zbirajo.

Pot ob Pešnici v središču Šentjurja čaka na prenovo in razširitev.

Široka bo 3,5 metra
Del poti od ceste Na Lipico do vrtčevske enote na Pešnici je že razširjen in primeren za kolesarjenje. Zdaj bodo razširili in obnovili še 805 metrov zelo uničene poti od Mestnega trga mimo bazena do blokovskega naselja Na Lipico. „Z 1,5 metra širine bo pot razširjena na 3,5 metra, pri čemer bo kolesarska steza široka 2 metra. V urejanje urbanih površin in poti v sklopu del sodijo tudi ureditev odvajanja meteornih voda, komunalnih vodov, zasaditev dreves, postavitev klopi, košev za smeti, stojal za kolesa ter končno asfaltiranje,“ so nam sporočili iz šentjurske občine.

Boljša varnost in nove možnosti
Projekt bo izboljšal varnost pešcev ter omogočil dodatne površine za kolesarje. Cilj občine je tudi, da z urejenimi potmi spodbudi prebivalce k pešačenju in kolesarjenju. Pravijo, da je to, kot je razbrati iz analize ankete v okviru priprave Celostne prometne strategije Občine Šentjur, tudi želja občanov. Koliko bo stala obnova poti, še ni znano, saj javni razpis za izvajalca del še ni končan. „Pot po vsakdanjih opravkih bo z obnovo poti dosti varnejša in prijetnejša, omogočeno bo tudi nemoteno gibanje funkcionalno oviranih oseb. Občina Šentjur bo tudi v nadaljevanju prizadevanja usmerjala glede na trend vzpostavljanja trajnostnega prometa ter zasledovala cilje za večjo kakovost življenja v mestnem središču,“ še pravijo v občinski upravi. (AD, foto: Štajerski val)