junij 19, 2015

Za razvoj kolesarjenja in konjeništva

Razvojna agencija Kozjansko je partner pri slovensko-hrvaškem projektu Ride & Bike, katerega cilj je razvoj kolesarjenja in konjeništva. Projekt bo pomenil tako dodatno ponudbo za turiste kot izboljšanje možnosti rekreacije za domačine.

Več partnerjev
Projekt Ride & Bike je vreden skoraj 400 tisoč evrov, sofinancira ga Evropski sklad za regionalni razvoj. Razvojna agencija Kozjansko je partner, prav tako so partnerji Razvojna agencija Sotla, Javni zavod za kulturo, šport, turizem in mladinske dejavnosti Sevnica, Turistička zajednica Krapinsko-zagorske županije ter Turistička zajednica Savsko-Sutlanska dolina i brigi. Nosilec je Zagorska razvojna agencija.

Projekt s konkretnimi rezultati
Cilj projekta je izboljšati obstoječe kolesarske in konjeniške poti ter vzpostaviti nove. S tem bi spodbudili razvoj teh dejavnosti v obmejnih regijah ter izboljšali skupne čezmejne turistične produkte. Razvojna agencija Kozjansko bo pod okriljem projekta uredila počivališče za konje, digitalizirala bo kolesarske steze, izvedla izobraževalne delavnice za turistične vodnike in ponudnike turističnih proizvodov ter organizirala sejemske nastope in ostale promocijske aktivnosti. Rezultate je pričakovati prihodnje leto, podrobneje pa je projekt predstavila vodja sektorja za razvoj turizma in podeželja na Razvojni agenciji Kozjansko Breda Retuznik. Prisluhnite v spodnjem posnetku. (AD)

Datoteke

Breda Retuznik o projektu